viernes, 17 de enero de 2014

Materials Audiovisulas. Vídeo


Aquest taller consisteix a crear un vídeo. La meva companya Desireé i jo hem seguit amb la mateixa temàtica que els darrers tallers que hem dut a terme (àudio i power point), que tracta d'un conte sobre la Famíla Gryn i els seus viatges i amb la nostra temàtica del projecte de l'assignatura El Dia Europeu de les Llengües.


Per realitzar el nostre vídeo hem emprat el programa Movie Maker que ja ve instal·lat en l'ordinador, ja que és un programa de Windows. Hem agafat aquest programa perquè els sabíem emprar, ja que hem fet vídeos per altres assignatures de cursos anteriors.

Movie Maker és un programa que permet crear vídeos a partir d'imatges o a partir de vídeos ja creats. També permet afegir animacions, música, gravacions i transicions, textos a les imatges o vídeos.   

En el nostre cas, hem usat imatges que hem cercat per internet, com també, imatges pròpies de viatges que hem realitzat. Aquestes imatges les hem estructurat d'acord amb el conte que narrant.

També hem fet servir el programa Audacity, que ja el vàrem emprar per a fer l'àudio. Amb aquest programa ens hem gravat dient el conte. 


El nostre vídeo consisteix en un conte on descrivim els viatges que han fet els Gryn, d'on són ells, els llocs i monuments famosos que han visitat de cada ciutat, etc. D'aquesta forma els infants coneixen o reconeixen els llocs més importants de cada ciutat.

El conte que nosaltres narram és el següent:

“Aquesta és la família Gryn, a la qual li agrada molt viatjar arreu del món. El motiu pel qual els hi agrada visitar altres països és que volen conèixer altres cultures i poder aprendre noves llengües (almanco noves paraules).

Els Gryn són originaris de Londres. És un ciutat molt coneguda per tothom, ja que és molt visitada. Allà podem trobar monuments i llocs famosos com: Picadilly Circus, el Big Ben, el Buckingham Palace, el London Eye, el Tower Bridge, el museu Britànic...

Alguns dels altres països que han visitat són: Espanya, Alemanya, Finlàndia, Holanda, Polònia, Suïssa... 


En aquest països podem destacar les seves visites en Espanya a Atapuerca, Burgos, Madrid, Barcelona, Sevilla, Lleida i València.

A Alemanya visitaren Munich, Frankfurt i Berlín. Alguns dels monuments que varen visitar varen ser la porta de Brandeburgo, el mur de Berlín, el Reichstag...

Enguany volen anar de viatge a Rússia, ja que els hi agrada el fred i la neu. Però els fills de la família volen anar de viatge a Itàlia, conegut com el país de la pasta i la pizza. Allà volen visitar el Colisseu, la Fontana di Trevi, la torre de Pisa, Florència, la Toscana, Venècia, la Ciutat del Vaticà... “

Per acabar, hem utilitzat Dropbox per poder visualitzar el nostre vídeo. 

Aquí teniu l'enllaç on es pot veure: 
https://www.dropbox.com/s/eeds5nlqkrfwyqy/V%C3%ADdeo%20TIC.wmv


GUIA DIDÀCTICA


Aquí teniu la guia didàctica del vídeo:



REFLEXIÓ

Com a conclusió, crec que és un recurs bastant útil per al mestre perquè és una forma diferent de presentar el material didàctic que volem ensenyar als alumnes. Els vídeos els podem emprar per mostrar exemples d'allò que s'està explicant dins classe, pot ser utilitzat per aprofundir més en la matèria que s'està treballant, pot servir per introduir el tema que es donarà a classe o per fer un repàs final de tot allò que s'ha estat explicant.

Crec que introduint els vídeos a l'aula és una eina motivadora perquè els infants puguin crear els seus propis vídeos, ja siguin contes o altres temàtiques que ells vulguin, i d'aquesta manera els apropam a les noves tecnologies.


No hay comentarios:

Publicar un comentario