domingo, 19 de enero de 2014

Xarxes Socials Educatives: Edmodo


El darrer taller que hem agut de realitzar tracta de les xarxes socials, on ens teniem que registrar en la xarxa social educativa Edmodo.


Introducció a les Xarxes Socials

Primer de tot diré què és una xarxa social i els diferents tipus que poden trobar. 

Una xarxa social és una eina que serveix per fomentar la comunicació entre els usuaris que forman part d'aquesta. Les xarxes socials ens permet, a més de comunicar-nos amb els demes membres, compartir imatges, vídeos, el nostre pensament, estats d'ànims, etc.; com també la podem configurar així com nosaltres volguem. 

Existeixen múltiples xarxes socials però no totes són conegudes. Les més famoses són Facebook, Twitter i Instagram, ja que són mundialment seguides i utilitzades per milions de persones. Però aquest tipus de xarxes no són educatives sinó com el seu nom diu són socials.


Edmodo

Edmodo és una xarxa social que jo no coneixia i no tenia constancia que hi hagues una xarxa social educativa i que es pogues emprar en l'àmbit educatiu com una eina més. 

Què és Edomo i per a què serveix?

Edmodo és una aplicació on es permet la comunicació entre els mestres/professors i els alumnes.

Edmodo proporciona al docent un espai virtual on pot crear tasques, compartir material educatiu, enllaços que puguin ser interessants per als alumnes, missatges, fer qüestionaris. També hi ha un calendari d'aula on surt la data màxima d'entrega d'activitats o quan finalitza els qüestionaris creats. Els mestres a més de poder fer tot això , també pot qualificar les activitats que fan els alumnes, fer-lo comentaris, pot mirar el progrés dels alumnes

No només és una eina pel mestre, ja que els alumnes també podem fer comentaris i qualificar les tasques del mestre, demanar dubtes d'allò que no han entès a classe o si hi ha alguna activitat que no entenen.

També és important dir que els pares poden formar part d'aquesta xarxa social i veure tot allò que fan els seus fills
.

El meu Edmodo

Aquest és el accés al meu Edmodo com a mestre i aquí vos deix la clau per accedir com a alumnes: vpgaph

En el meu Edmodo podeu veure que he creat la classe 5è B perquè m'he basat en les activitats que he fet, juntament amb la meva companya Desireé, al llarg de tot el curs.

Per tant, les activitats que he creat estan basades en els tallers que hem realitzat al llarg de l'assignatura, com l'àudio, el Power Point Interactiu, les activitats interactives creades amb Educaplay el vídeo i el treball opcional.

Aquí teniu un exemple d'una activitat que he creat relacionada amb el Power Point Interactiu:


També he creat un petit qüestionari relacionat amb la temàtica de les activitats que hem fet al llarg del curs. I he fet un recordatori sobre una de les tasques que han de crear. 


Des del meu perfil com alumne he fet totes les activitats i el qüestionari.


Reflexió 

Des del meu punt de vista pens que les xarxes socials no són una eina útil per ficar-les dins l'aula ordinària, ja que poden ser una eina de distracció més que una eina per aprendre coses útils per la seva formació educativa. Malgrat això trobam xarxes socials educatives com és el cas d'Edmodo. 

En el debat sobre les xarxes socials que vèrem fer jo m'havia de posar en contra de les Xarxes Socials, i no em va costar gens ni mica, ja que som de la postura que no són molts útils en primària. Encara que, nosaltres com a futurs mestres, hem d'ensenyar als infants a manegarse amb les noves tecnologies i ensenyar els rics que tenen com per exemple el ciberbullying o trobar-se amb gent amb falses identitats que es fan passar per nins o adolescents per treure informació personal dels nins/es. Com també hem de "ensenyar" els pares o dir-los que tenguin més cura d'allò que fan els seus fills/filles amb les xarxes socials.

Encara que estigui en contra de l'ús de les xarxes socials dins de l'escola, crec que Edmodo és bastant útil, ja que és poder fer moltes coses i tant els mestres com els pares poden controlar allò que fan i/o publiquen els seus fills/alumnes. Però s'ha de tenir en compte aquells infants que no tenen un ordinador amb connexió a internet  a ca seva, per tant, perquè puguin fer ús d'Edmodo el mestre a proposar alternatives com fer les activitats en parelles, en gran grups, etc., o que l'alumne pugui accedir a la biblioteca del centre o a l'aula d'ordinadors, per poder fer les feines encomanades pel mestre. 

Per tant, és necessari que els mestres expliquin com s'ha d'utilitzar les xares socials i que els pares controlin tot allò que fan els seus fills amb les xarxes socials.








No hay comentarios:

Publicar un comentario